12 januari 2013

2012

Måste bara göra en liten årskrönika. Nog för att det snart gått två veckor av det nya året men runt nyår är den perfekta tiden för att reflektera och förstås se framåt!

2012 började inte speciellt bra. Jag och min pojkvän hade precis gjort slut och jag och Bea flyttade i februari ut från vår gemensamma lilla trea och hem till en dansarkompis till mig. Tack till Jenny som lät mig dela rum med henne! Även om breakupen gick förhållandevis bra är det givetvis omöjligt att släppa taget när man lever upp i varandra.

Fyra månader bodde jag och Bea i den fantastiskt fina trean i Helenelund och jag fick läka ihop mitt hjärta. Jag saknar fortfarande den lägenheten, jag trivdes så himla bra där! Jag jobbade på som lärarvikarie och på fritids och insåg plötsligt att jäklar, skolorna stänger på sommaren och jag har inte sökt några sommarjobb. Sedan kom nästa problem. Med bara två veckor kvar i lägenheten visste jag och Bea fortfarande inte vart vi skulle ta vägen över sommaren.

Som tur var löste det sig. Jag fick tag i min trea i Alby och sommarjobb på Gröna Lund. I Juni flyttade jag och hade plats för att låta ett helt gäng av mina Umeåtjejer komma på besök! Det var den bästa veckan på en riktigt bra sommar. Höga av lyckan att äntligen få återse varandra tog vi en öl när vi träffats på stationen, som blev tre, sen klädde vi upp oss, halsade rosévin och begav oss ut i sommarnatten. Vi dansade och skrattade och tog sjukt många fula bilder. Det blev första och enda gången jag sett någon av mina tjejer bli utslängd från krogen!

Den veckan är ett otroligt kärt minne. Det var då jag insåg att jag älskar att åka bergochdalbana (sedan en skräckupplevelse som liten har jag varit sjukt feg när det gäller att åka karuseller) och det var då vi alla fick ligga och slöa på stranden, mysa i en enda stor bakishög, vara vakna hela natten, och en massa andra saker som man saknat något oerhört sedan vi gick ut gymnasiet och skildes åt.Sedan kom jobbperioden. Gröna Lund hela dan varje dag. Definitivt världens bästa sommarjobb! Jag träffade många fina människor och jag ser fram emot den kommande säsongen då jag ska få återse flera av dem! Bara en sådan sak som att man träffar till 99% glada människor, får åka gratis karusell hela sommaren och så de härliga pubkvällarna som egentligen alltid ser likadana ut men som man alltid stormtrivs på!

Sammanfattningsvis hade jag en jättebra sommar! Dock så hade jag varit och sökt några musikalutbildningar i början av sommaren och tyvärr inte blivit antagen till någon av dem. I Augusti fick jag veta att Kulturama skulle ha en extra audition till musikallinjen. Jag hade inte tänkt söka dit men tänkte att det inte skulle skada att söka i alla fall. Sagt och gjort. Audition gick sådär, några saker gick jättebra och andra gick inte alls bra. Dagen efter ringde de upp mig och sa att jag var antagen.

Det var bara att fatta ett snabbt beslut. Det var inte ett självklart beslut på en gång att tacka ja, men egentligen fanns det aldrig några alternativ. När jag bestämt mig kände jag i hela kroppen att det var rätt. Hösten har varit slitig och tung, jag har haft svackor, sviktat i självförtroendet, varit trött, haft grym träningsvärk, och utvecklats massor. Jag har inte ångrat mig en sekund, inte ens i de jobbigaste stunderna. Jag har tvivlat på mycket, men aldrig övervägt om det var rätt beslut jag tog. Hade jag inte gjort detta hade jag ångrat mig resten av livet.


En bild från Skansens rosenträdgård tagen i somras. Foto: Lars-Erik Örthlund

Under 2012 har jag blivit starkare, fått bättre kondition, lärt mig massor och utvecklats ännu mer. Jag har hållit i dramalektioner med underbara klasser såväl som försökt få stökiga klasser att göra någonting överhuvudtaget. Jag har varit sträng lärare, ansiktsmålande fritidsfröken, duktig elev, sångerska, dansare, burleskartist och modell. Jag har varit förtvivlat heartbroken och olyckligt förälskad i smyg. Jag har varit lycklig singel, dansande partybrud, lantlolla och flitig student och arbetare. Jag har har badat i glitter, jag har sopat scengolv, jag har umgåtts med en två meter lång blå kanin, jag har promenerat på snöiga vägar i min lilla hemby med min stora hund, jag har frapperat mig i balsalar och bott i en källare, jag har dansat på en raggarklubb, kört karusell och nattbadat med en främling. Jag har druckit baginboxvin på en brygga och doppat tårna i vattnet, jag har åkt färja och sett Stockholm glittra i sommarnatten. Jag har träffat fantastiska människor som jag aldrig mer kommer se men som jag kommer minnas länge. Jag har fått massor av nya vänner och jag har fått återse nästan alla mina gamla kära.

2012 var väldigt händelserikt och ett bra och mycket lärorikt år inser jag när jag tänker tillbaka. Det ska bli spännande att se vad som händer 2013!

XoXo / Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar